Hangfürdő

Sütő Judit áprilistól csoportos és egyéni Hangfürdőket tart a EnergiaKözpontban. Ha még nem ismered a hangtálakat, pár szóban bemutatjuk a történetüket és a működésüket:

A tibeti zengőtálak története homályba vész, azt azonban lehet tudni, hogy már Buddha Shakyamuni idejében is ismertek voltak Indiában, mint felajánlási tálak. Több darabot ereklyeként őriznek Tibetben, ezek hangját különösen nagy becsben tartják a helyiek. Tibetben és Nepálban úgy tartják, hogy a Dharma egyik közvetítő eszköze a zengőtál.

Az eredeti tálak hét fémből készültek és készülnek a mai napig: arany, ezüst, réz, vas, higany, ólom és ón, melyekhez társítható a Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Jupiter, Mars és Szaturnusz égitestek energiája, ezáltal megteremtve a kozmikus egyensúlyt.

A hang több szinten hat. Mentálisan a hallható spektrumban a közérzetünket javítja, ellazít, relaxál. A tálak hangja hullámokat kelt, melyek testünkbe hatolnak és bennünk rezegnek. A felhangok segítségével alfa, théta, delta hullámhosszon a tudatalattinkból felszabadulnak régen eltemetett sérelmeink.  Testünk kb. 70%-a víz, ami az egyik legjobb közvetítő közeg a rezgések számára. A rezgések a szervezetbe bejutva feltöltik az üreges szerveket, felébresztik minden sejtünket.

A tálakat méretük és hangrezonanciájuk szerint két csoportba soroljuk: a Jin típusú tálak kisebbek, hangjuk magas frekvencián rezeg. Az egyéni kezeléseknél a test felső részén, a fejhez közeli energiaközpontokon használjuk őket leginkább. A női princípium és az elfogadás, befelé tekintés erősödik általuk. A Jang tálak nagy méretűek, öblös, mély hangon rezonálnak. Lelki, fizikai stabilitásunkat segítik, a test alsó pontjain, a központi csakra alatt használjuk őket. A férfi oldalunkat, a kiterjeszkedést hivatottak erősíteni.

A Hangfürdő hat a nyirok- és idegrendszerre is, beindítja a méreganyagok kiválasztódását, a szervezet öngyógyító folyamatait. Segítségünkre van a stressz és a rohanó életmód okozta feszültségek oldásában, segít ellazítani izmainkat, enyhülnek vagy akár meg is szűnhetnek ízületi fájdalmaink. A kezelés hatására erősödik immunrendszerünk, javul koncentrálóképességünk. Megszűnhet a fejfájás, a légzési problémák és alvási nehézségekre is kiváló megoldást kínál a hangmasszázs.

De ami talán mindennél fontosabb, hogy a belső csenden keresztül segít a keresőnek rálelni önmagára.

„Önmagad beutazása a mindenség beutazása”
Weöres Sándor: A mozdulatlan utazás

Ha szeretnél részese lenni egyéni vagy csoportos hangfürdőnek, időpontokért és további információért hívj a +36 (70) 633 0221 számon.