Babamasszázs

.

„Ahogyan egy félelmeitől megszabadított asszony számára a világrahozatal semmihez sem hasonlítható, mámorító esemény, ugyanúgy lehet a csecsemő számára a születés is a legkülönösebb, a legerősebb, a legmélyrehatóbb kaland.”

Shantala

 

babamasszázs, újszülött, csecsemő

⦿  Az újszülött legfontosabb kapcsolódási formája az érintés. A bőre az első érzékszerve, a megismerés forrása. Fontos megértenünk, átéreznünk hogyan élik meg a születés körüli változásokat és mélységes szükségletüket az érintés iránt. Az anyaméhen kívül minden az ellenkezőjére vált: erős fények, éhség, zajok, merev bababútorok váltják fel az időtlen, puhaságot, amit addig megélt. Ezt a békét idézi fel a babamasszázs, azzal, hogy rendszeresen érinted, finoman olajozod, óvatosan átmozgatod, simogatod. Szavak nélkül finomíthatod a baba-mama kapcsolat szálait, nyújthatsz biztonságot és segítheted a mozgásfejlődését.

babamasszázs, újszülött, csecsemő⦿  Vannak édesanyák — főleg akik rendszeresen jártak hozzám kismama masszázsra — akik azt kérik, hogy én masszírozzam kisbabájukat, de szívesebben tanítom meg a szülőknek a babamasszázs fogásait, hogy maguk masszírozhassák gyermeküket.

⦿  A Babamasszázst megtanulhatod már a várandóság alatt, hogy mire megszületik a gyermeked, csak intuitíven rá kelljen alakítanod a tanultakat. Így könnyítheted meg neki te (vagy a szülés melletti segítőd) megérkezését a méhen belüli létezésből a kinti világba. Kezeiddel tudod feloldani a két világ közötti éles váltást. Ilyenkor egy csecsemőápolási modell babán  mutatom meg a masszázsfogásokat, és a masszázs folyamatát.

⦿  Akkor sincs késő megtanulnod a Babamasszázst, ha már megszületett a gyermeked, így rajta tudsz gyakorolni és rögtön egy rá alakított, az ő igényeinek megfelelő masszázsfolyamatot vihetsz haza magaddal, amit aztán ugyanúgy intuitíven tudsz tovább alakítani.

⦿  Jöhetsz egyedül, a pároddal vagy más családtaggal, aki meg szeretné tanulni a Babamasszázst. Elhozhatod anyatársaidat, barátnőidet, hogy 2-3 fős csoportban tanuljatok, egymás tapasztalataival is gazdagítva tudásotokat.

⦿  A Babamasszázs végezhető olajjal, vagy ruhában, babád hangulata szerint.

 

További hasznos információk

⦿  Árak
⦿  Időpont foglalás
⦿  Elérhetőségeink