Légy résen, maradj egyensúlyban!

⦿ Hol van a fókusz?
⦿ Hogyan segítheti a nőket a masszázs a mindennapi életben?
⦿ Hogy térjünk vissza az egyensúlyunkba?
⦿ Hogyan kapcsolódjunk önmagunkhoz?

Nőként rengeteg kihívással nézünk szembe: elvárások, megfelelés, alkalmazkodás. Nehéz a fókuszt önmagunkban tartanunk, mert befogadó minőségünk miatt átérezzük mások érzéseit, beleérzünk folyamataikba. Próbáljuk kitalálni mit érez gyermekünk, aki még tanulja a kommunikációt, vagy párunk, aki általában visszafogottabban kommunikál. Ezekben a szituációkban a fókusz másokon van, az ő gondolataikon, vágyaikon, érzéseiken. Ilyenkor gyakran kibillenünk az egyensúlyunkból, elfelejtkezünk az igényeinkről és engedjük fókuszunkat elkalandozni, elfelejtkezünk gondoskodni saját magunkról. 

Magasabb szintre kell tehát emelnünk ezt a működési folyamatot: meg kell tanulnunk visszatérni az egyensúlyunkba.

Balance Grounding masszázs - aktív pihenés - fókuszEbben az esetben először is pihenjünk, húzódjunk vissza magunkba, aztán következhet az aktív pihenés, mint például a masszázs és a közben elért meditatív állapot. 

Amikor úgy döntünk, hogy megtanulunk résen lenni, igyekszünk egyre hamarabb elcsípni azt a kritikus pontot vagy pillanatot, ahonnan még van visszaút mielőtt kibillennénk. Erre alkalmasak lehetnek a jóga fókusz gyakorlatai, illetve egyfajta tudati tréning, amivel folyamatosan élesítjük figyelmünket. 

A jóga, a masszázs és minden meditatív jellegű tevékenység segíti a befelé figyelést, ezáltal könnyebben tudunk kapcsolódni önmagunkhoz, ami segíti saját igényeink felismerését. Ahogy tisztul a kép önmagunkkal kapcsolatban, úgy tudunk egyre tisztábban és őszintébben kapcsolódni családtagjainkhoz is és ez visszahat ránk, mivel mindannyiunkat az tölt el elégedettséggel, ha a környezetünkben minden rendben van.  

Hírlevelünkre itt tudsz feliratkozni!