A tisztítókúra illóolajai, a narancsbőr kezelése

Tavaszi tisztítókúrákról szóló sorozatunkban korábban már téma volt a nyirokrendszer és a méregtelenítés. Ezúttal a tisztítókúra illóolajai, azon belül a narancsbőr kezelése lesz a téma.

Az illóolaj alapú kezeléseket az különbözteti meg a többi modern narancsbőr kezeléstől, hogy az illóolajok a probléma okát célozzák meg, nem csak a tüneteket és ez önmagában is jobb eredményekkel kecsegtet. De a legfontosabb különbség az, hogy az illóolajok egész lényünkre hatnak, a testünkre és a lelkünkre egyaránt, így a kezelés a külső és a belső egyensúly, egészség és szépség elérése érdekében is nagy segítség.

A narancsbőr kezeléséhez használt illóolajok a legtöbb olyan problémát orvosolják, amelyek a kötőszövet alatti zsírsejtek kidudorodását okozhatják, mint amilyen például a gyulladás és a rossz nyirokelvezetés. A rossz keringés, a bőr alatti zsír felhalmozódása és a szerkezetileg gyenge, nem elegendő kollagént tartalmazó bőr hozzájárul a narancsbőr kialakulásához. Az illóolajok azért olyan hatékonyak, mert közvetlenül hatnak ezekre.

Az illóolajoknak több mint 90 fajtája ismert. Minden illóolaj magában hordozza annak a növénynek az esszenciáját (illatát, ízét és energetikai kódját), amelyből készült. Ez azt jelenti, hogy minden olajnak más egészségügyi hatásai vannak. Ezen olajok között vannak olyan illóolajok, amelyek a narancsbőr kezelésében hatékonyabbak, mint mások. Ezek közül gyűjtöttük össze azokat, amik a mi tapasztalataink szerint különösen hatásosak.

.

Illóolajok a narancsbőr kezeléséhez

a tisztítókúra illóolajai - grapefruit

⦿ Grapefruit

A bromelain a grapefruitolajban található enzim. Gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lebontják a narancsbőrt. A grapefruitolajról megfigyelték, hogy helyileg alkalmazva segít a fogyásban, a szövetek zsírtartalmának csökkentésével minimálisra csökkenti a narancsbőr megjelenését.

a tisztítókúra illóolajai - cédrus⦿ Cédrusfa

A cédrusfa olaja összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti a zsírlerakódásokat, javítja a keringést. Rendszeres használata feszesebbé teszi a bőrt és csökkenti a narancsbőrt.

a tisztítókúra illóolajai - rozmaring⦿ Rozmaring

A rozmaring illóolaj gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Masszázs közben használva a rozmaringolaj segít felszabadítani a nyirokrendszert, ettől javul a keringés a bőrrétegek alatt. Ez megakadályozza az egyenetlen zsírlerakódások felhalmozódását.

a tisztítókúra illóolajai - citromfű⦿ Citromfű

A citromfű olaj fájdalomcsillapító tulajdonságai miatt kiváló választás, ha a szövetek keringésének javítása a cél. Egyik vegyülete, a limonén az erek összehúzásával csökkenti a gyulladást. A citromfű olaj feloldhatja a bőr alatti zsírlerakódásokat is. Végső soron ezek a hatások javítják a keringést és csökkentik a folyadékvisszatartást.

a tisztítókúra illóolajai - édeskömény⦿ Édeskömény

A bőrbe masszírozva az édeskömény felszívódik a szervezetbe, és utánozza az ösztrogén funkcióit. Emiatt fontos olaj a menopauzában lévő nők számára, akik küzdenek a narancsbőr ellen.

a tisztítókúra illóolajai - borókabogyó⦿ Borókabogyó

A borókabogyó olaj minimálisra csökkenti a narancsbőr megjelenését azáltal, hogy elősegíti a víz megfelelő elvezetését a nyirokrendszerben. Ezzel megszabadul a vízvisszatartástól, ami gyulladást okoz, ami a cellulitisz kockázati tényezője. Az olaj elősegítheti a bőrszövetek megfiatalítását is, így segít csökkenteni a gödröcskéket.

⦿ Ciprus

a tisztítókúra illóolajai - ciprusA tisztítókúra illóolajai közül nem maradhat ki a ciprusolaj sem, mivel összehúzza a bőrsejteket, ami jobb vérkeringést és vízelvezetést eredményez. Így a méreganyagok megfelelően kiürülnek a bőr szerkezetéből, és megakadályozzák a vízvisszatartást. Így elkerülhető vagy csökken a narancsbőr előfordulása.

Egyéb, a narancsbőr megelőzése és kezelése során gyakran használt illóolajok közé tartozik a citrom, az édes narancs, a mandarin és a neroli.

Ezek az illóolajok is megvásárolhatók webshopunkban vagy a stúdióban.