Egy masszázstól még nem lesz tökéletes az életed!

Miért jó a masszázsHát persze, hogy jó: a masszázstól ellazulsz, kikapcsolsz, és nagy eséllyel még az izomfeszülés és a fájdalom is enyhül, de akkor igazán fantasztikus, ha azt érzed utána, hogy egy olyan világban jártál, ahol minden rendben és egyensúlyban van.

Egy masszázstól még nem lesz tökéletes az életed, hiszen utána visszakerülsz a hétköznapok feladataiba és bizony hajlamos elkopni ez a nyugalom és béke, mégis jó megtapasztalni ezt a „minden rendben van” érzést, hiszen ha már tudjuk, hogy létezik, akkor könnyebben vissza tudunk térni hozzá a hétköznapokban is, és egy-egy masszázs után egyre hosszabban meg tudjuk tartani ezt az állapotot.

Mégis miért? Belépsz a stúdióba és már érzed is a nyugalmat: valójában egy másik világba érkezel, mert ahol mindig elcsendesednek, a tér átveszi az ott végzett tevékenységek energiáját.

Számunkra automatikusan bekapcsol az elcsendesedés és a figyelem, ahogy a vendég energiaterébe kerülünk — akármiben is voltunk előtte. Több száz, vagy akár több ezer adott és kapott masszázs tapasztalata által alakult ki bennünk ez a képesség, és csiszolódik folyamatosan. A tanult technikák is az egyre tisztább kapcsolódást segítik valódi önmagunkkal, ezáltal a másik emberrel is. Egy olyan energiatérben dolgozunk, aminek segítségével felül tudunk emelkedni saját nézőpontunkon, ítélkezésünkön és hétköznapi problémáinkon.

Kommunikáció és figyelem Nagyon fontos a kommunikáció, a visszajelzés, mert így ismerjük meg egészségi állapotodat. Tudjuk, mire figyeljünk, esetleg melyik területeket kerüljük. Nagyon fontos az is, hogy a masszázs közben jelezz vissza, hogyha bármi kellemetlen, vagy ha valami diszkomfort érzetet ad. Ez lehet például a hőmérséklet és más környezeti tényezők, vagy az érintés erőssége. Ez számodra is lehetőség saját határaid megismerésére és annak kommunikálására.

De van egy sokkal finomabb szinten működő kommunikáció is a szavakon túl. Ahol a kéz dolgozik, ott a figyelem — mindkettőnk figyelme — és ahol a figyelem, ott áramlik az energia. Elhanyagolt, „használaton kívüli” testrészeinkben megreked az energia, ami hosszú távon a testrész nem megfelelő működéséhez vagy megbetegedéséhez vezet. A masszázs során a testedre irányított figyelem hatására elindul az energiaáramlás, aminek a masszázs után még napokig érezni fogod a hatását.

a masszázstól ellazulsz, kikapcsolsz