A várandósság és a szülés támogatásáról

A várandósság és a szülés során megismerjük magunkat,
kapcsolódunk magunkhoz és a babához,
növeljük saját erőnkbe vetett hitünket, rugalmasságunkat.

Ezúttal a kismamákkal és családjukkal szeretnék megosztani néhány gondolatot. Ha ismersz valakit, aki kisbabát szeretne, várandós vagy mostanában szült, kérlek továbbítsd neki ezt a bejegyzést.

A szülés egy természetes folyamat, és mivel a nő testében zajlik, az irányítás is a szülő nő kezében van. Legfontosabb feladatomnak érzem, hogy azon dolgozzak, hogy ezt minden kismama el merje hinni, mert minél inkább elhisszük, annál inkább így is lesz, függetlenül attól, hogy döntünk, hol érezzük magunkat biztonságban, milyen segítők részvételével szeretnénk életet adni gyermekünknek.

Három gyermekem születésekor szerzett tapasztalataim és az a vágyam, hogy más is eksztatikus állapotként élhesse meg a szülést, arra sarkallt, hogy munkámat a kismamák, a szülés és a családok köré összpontosítsam, rájuk fókuszáljak.

 

A kismamák először masszázsra jönnek hozzám. Főleg ha kellemetlenül érinti őket testük változása vagy ha valami fáj. Aztán azt tapasztalják, hogy a masszázs és a beszélgetések lelkük változásait vagy akár kibillenéseiket is harmonizálják. Sok kismama számol be arról, hogy a mozgás- és energia gyakorlatok — melyeket otthon is gyakorolhatnak — szintén hozzájárulnak egyensúlyuk megőrzéséhez.

Dúlaként, szülés melletti segítőként tudásommal és tapasztalatommal támogatom az édesanyákat illetve a párokat, családokat. Olyan masszázs technikákat mutatok az édesapáknak, amelyekkel könnyebbé tehetik a várandóság időszakát és fájdalomcsillapító masszázst adhatnak párjuknak szülés közben.

Általában a szülésről, mint aktív folyamatról szoktak beszélni, a köztudatba is így égett be. És bár rengeteg információ áll rendelkezésünkre a testi folyamatokról — főleg mások tapasztalata által — a legfontosabb, hogy magunkat ismerjük meg, magunkhoz kapcsolódjunk, növeljük saját erőnkbe vetett hitünket, rugalmasságunkat, kreativitásunkat. A szülés javarészt elengedés és megengedés, ami leginkább csak megtörténik velünk, de ezt a lelki és szellemi felkészülés is támogatja és a testünkre is jótékony hatással van. Annál könnyebben tudjuk majd megélni, minél több blokkot engedünk el a felkészülés és a várandósság során. Ebben segít a jóga, a masszázs és a beszélgetések…

Ahhoz, hogy a szülés aktív és passzív szakaszait rugalmasan tudjuk kezelni, meg kell tanulnunk befelé: magunkra és a gyermekünkre figyelni. A masszázsritmusa megnyugtat, rákapcsolódsz általa a szülés, önmagad és a gyermeked ritmusára, a mozgás- és energiagyakorlatok segítségével pedig megtanulhatod az aktivitás és passzivitás, a megengedés és irányítás változásait követni, működtetni. Ebben legnagyobb tanítónk a légzésünk — egyben leghatékonyabb eszközünk is. Minden kilégzéssel el tudjuk engedni a feszültséget és a fájdalmat, belégzésünkkel pedig fel tudunk töltődni energiával. A tudatos légzés fájdalomcsillapító hatású.

A masszázst és a jógát még hatékonyabbá teszik illóolajaim, melyek önállóan is használhatók a test és a lélek támogatására. Izomlazító és fájdalomcsillapító hatásúak, segítik a blokkok és félelmek elengedését, támogatnak minket abban, hogy egyre inkább bele tudjunk állni női (teremtő)erőnkbe. Rugalmasabbá teszik a bőrt, felkészítik a változásra, és segítik a szülés utáni regenerálódást.

És itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy bemutassam munkatársamat, Skoda Mercédeszt, aki több éve tanulja tőlem a masszázst és a jógát, és tanuljuk egymástól, hogyan tudjuk magunk és mások életét könnyebbé tenni, osztjuk meg egymással a gyermekeinkkel kapcsolatos és önfejlesztési tapasztalatainkat.

Merci magabiztos jelleme erőt sugároz. Mély figyelemmel, elmélyülten, teljesen rád hangolódva dolgozik, valódi belső utazásban lesz részed a kezei között. Gyermekeivel és születésükkel szerzett tapasztalataival tud hozzátenni a kismamák és családjaik életéhez.

Szeretettel várjuk a kismamákat és hozzátartozóikat:

⦿ masszázsokkal
⦿ mozgás- és energiagyakorlatokkal
⦿ szüléslezárásra
⦿ babamasszázsra
⦿ szülést támogató, fájdalomcsillapító masszázs tanulásra

Egyénileg, személyre szabottan, a kismama aktuális állapotát figyelembe véve dolgozunk.

A közeljövőben bővebben is írok a témáról a facebookon, a kismama oldalamon is.

Bejelentkezhetsz online vagy telefonon, a +36 (70) 633 0221 számon.

Szabad időpontjaink gyorsan betelnek, ezért javaslom hogy ha nem találsz megfelelő időpontot online, keress meg minket e-mailben, az info@klebelsbergveronika.com címen, vagy a +36 (70) 633 0221 telefonszámon, felírunk a várólistára, és amint van lemondás felvesszük veled a kapcsolatot.