Száraz testápolás illóolajokkal

Már néhány percnyi, fürdés vagy zuhanyzás előtt végzett illóolajos száraz testápolás is elősegíti a nyirokkeringést, segít a szervezetnek a méreganyagok hatékonyabb lebontásában, megelőzi a folyadék-visszatartást és a cellulitot.

.

Az előnyök azonnaliak és tartósak:

⦿ Javítja a keringést
⦿ Serkenti a nyirokelvezetést
⦿ Eltávolítja a felesleges folyadékot a szervezetből
⦿ Egyenletesen elosztja a zsírlerakódásokat
⦿ Csökkentheti a cellulitot
⦿ Megfiatalítja az idegrendszert

.

Így csináld:

száraz testápolás illóolajokkalA hordozóolajjal összekevert illóolajat fújd vagy kend rá a száraz kefére. A testápolást egyenletes, hosszú, gyors mozdulatokkal végezd: először a lábfejtől a térd felé, majd néhány rövidebb mozdulattal a térd mögé. Aztán fel a combokon a csípőig és a fenékig. A karok kezelése a kéznél indul a könyök irányába, majd a felkarról halad a vállak felé.

A száraz kezelés vérbőséget, ezáltal átmeneti kipirosodást okoz a bőrön, ami pár perc alatt — a zuhanyozás végére — elmúlik. A legjobb, ha minden reggel vagy este ezzel kezded a zuhanyozást. A reggeli kezelésnek az az előnye, hogy a nap kezdetén felgyorsítja a keringést és elindítja a méregtelenítést.

.

A tisztítókúránál felsorolt illóolajok közül válaszd ki azokat, amiknek kedveled az illatát. Reggelre például frissítő grapefruit vagy citrom, estére a relaxáló hatású citromfű olaja lehet jó választás.

Ha szeretnél többet megtudni az illóolajokról és a méregtelenítésről, keress meg minket.

Ha tudod mit szeretnél, kedvenc olajodat megveheted online.