Testképünkről

Legutóbb a megfelelő testsúly elérésének három lehetséges akadálya közül az elsővel, a fizikai síkkal foglalkoztunk, ezúttal pedig a testképünk a téma.

Emlékeztetőül a három akadály:

⦿ Sejtjeink ragaszkodnak a tárolt méreganyagokhoz

⦿ Saját testképünk miatt eltávolodunk valódi lényünktől

⦿ Káros mintákkal akadályozzuk egyensúlyunk, azaz saját súlyunk megtalálását.

A kellemes tapasztalatok, bátorító, dicsérő szavak lelkünket kiegyensúlyozottá teszik, testünket harmonikussá alakítják. A mások negatív tapasztalatából származó negatív szavak (amikor valaki minket akar megvédeni saját rossz tapasztalataitól) blokkokat okoznak lelkünkben és feszültté teszik testünket. Így mi magunk akadályozzuk meg, hogy megvalósulhasson az az eredeti terv, ami minden bizonnyal a legjobb lehetőséget nyújtja nekünk, ami szerint a legteljesebb és legboldogabb életet élhetjük és ami által a legtöbbet fejlődhetünk.

testképünkrőlSzámtalan negatív tapasztalat, rossz táplálkozási vagy testmozgással kapcsolatos minta van, ami alaposan el tud téríteni valódi lényünktől, valódi testképünktől és attól amire a testünknek valójában szüksége van ahhoz, hogy harmonikus és egészséges legyen.

Vagy vannak élethelyzetek, amikor valójában nem vagyunk a helyünkön, nem a megfelelő környezetben, nem a megfelelő emberek között élünk, ahol nem tudunk töltődni. Ilyenkor gyakran fizikai szinten húzzuk magunkra a védelmet zsírpárna formájában, ami egy ideig valóban hasznos tud lenni, de eljön az idő, amikor már csak energiát követel tőlünk. Előbb vagy utóbb úgyis meg kell tanulnunk energetikailag megvédeni magunkat és akkor kiléphetünk fizikai védelmi burkunkból és felszabadultan, magabiztosan haladhatunk tovább utunkon.

Most is három területen kínálok megoldást – jelen írásomban főleg a lelki síkra fókuszálva – azon a három területen, ami nekem is mindig támogatást nyújtott, sokszor szolgált megoldással is, életem minden területén.

A jóga gyakorlással kezdem a sort, ahogy a napomat is jógával, edzéssel kezdem. Arra törekszem, hogy minden reggel, mielőtt elindulna a napom, szánjak rá időt, hiszen meghatározza napom további részének energikusságát, könnyedségét. Segít az alvásból megérkezni fizikai testembe, ezáltal jobban érezni testem és énem határait. Énhatáraim tudatosulása által biztosabban érzem, melyek azok a külső behatások, amiket magamra kell vennem és melyek azok, amiket csak engednem kell át-, majd elhaladni. A reggeli edzés hasam határait is tudatosítja, így táplálékom mennyiségének is könnyebben tudok határt szabni a nap során.

A jóga megmutatja, hogy lépésről lépésre át tudjuk lépni határainkat, így fokozatosan eredményeket tudunk elérni, rugalmasabbá tudunk válni testben és lélekben. Megmutatja, hogy ha kitartóan dolgozunk nap mint nap, egy idő után elindul a változás. Ez olyan mély változás, amihez mindig könnyű visszatérni, szinte visszahúz a középpontba, a fókuszba.

A jóga fizikai szinten is segít optimális testalkatunk elérésében, de valójában energetikailag kerülünk egyensúlyba általa, ezáltal szívünk mélyén is egyre kevésbé vágyunk a testi kipárnázottság védelemérzetére. 

Az illóolajokból is napi szinten merítek erőt és támogatást, mert mindig itt vannak körülöttem. Itt a citrusféléket említeném elsősorban. Ha megnézel egy citromot, láthatod, ahogy vastag, viaszos burka megvédi a gyümölcsöt a külső behatásoktól és még az éltető napfényt is összegyűjti héjában.

Így ad nekünk is energetikai védelmet az illóolaj, sőt a begyűjtött napfényt is átadja nekünk, olyannyira, hogy napozás előtt nem is szabad a bőrünkre kenni, mert túlzottan fényérzékennyé teheti. Nap közben segít lezárni az étertestet – egyre kevésbé lesz szükségünk zsírpárnával védeni magunkat. És a citrom csak egy a sok illóolaj közül, amely saját tulajdonsága által segít egyensúlyunk visszaszerzésében és megőrzésében.

Az illóolajok emelik a rezgésszintet, védelmet nyújtanak az energiarendszernek, megvédenek a káros energetikai behatásoktól.

A masszázs számomra kiindulópont, visszatérés gyermeki énemhez, egy eredeti beállításhoz, ahol lehullik minden teher, minta és séma önmagammal kapcsolatban. Lehullik minden, ami rám telepedett és marad az önszeretet, az az állapot, ahol minden rendben van.

Ez az a szint, ahol öngyógyító rendszerünk magától értetődően működik, és könnyedén megtaláljuk problémáinkra is a megoldást.